Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖREGEMBER, SZÉGYELLD MAGAD

images.jpg

ÖREGEMBER, SZÉGYELLD MAGAD!


Kiemeltem önkényesen a szövegkörnyezetből pár mondatot. Forrás egy életrajz, a Wikipédián. Beidézem és felteszem kérdéseim. Mert kérdéseim még lehetnek.


1957-ben a forradalmi tevékenységei miatt letartóztatták, majd internálták. 1959-ig rendőri felügyelet alatt állt. Ebben az időszakban hosszú ideig egzisztenciális gondokkal küzdött: volt segédmunkás, képügynök, protekcióval vendéglátó-ipari ellenőr és csapos. Ezután közreműködött a magyar vendéglátóipar és idegenforgalom felsőfokú szakemberképzésének megszervezésében.”


Nem hiszem magam túlontúl okosnak -néha a szimpla „okosságom” is megkérdőjelezem. Mitől lenne okos bárki is, aki az elmúlt negyvenöt évben nem szerzett magának, ha nem is „jé, mekkora, de legalább ez már valami” vagyont, bekötőutat, repteret, vadászházat, luxusnyaralót, szalmatüzelésű erőművet, Karibi szigetet (nem szemenszúróan túl nagyot), vinnyicai áramszerződést, olcsó gáz mutyit, meg egyebeket? Mitől lenne okos, aki nem volt bíró/bírónő legalább két, egymással szöges ellentételben magát meghatározó rendszerben, aki nem sólyom, csak bazsarózsapárti, aki az államtitkár autókerekeinek meglazítására azt volt képes mondani, hogy kamu? Aki köpött, mikor a háborús bűnös horthy-t kormányzati-magánemberi asszisztenciával újratemették abban a földben, aminek fiait százezrivel küldte halálba a tróger hadúr?

 

Na, félre líra, gyerünk a kérdésekkel!

  1. Internálták! Kérdés, hova, mikor, meddig, kivel? Csurkapista is ott volt? Csurkapistától, amennyiben hiteles forrásnak tekinthető, tudjuk, a szabadulás ára a beszervezés volt......Ebben a picurka csurkapista bizony igazat mondott.

  2. Mikortól, meddig, milyen törvényi kötelmek mellett állt rendőri felügyelet alatt? Megszegte-e a szabályokat egyszer is, 57-59 között? Panaszkodott-e egzisztenciális gondjairól, vagy a hatalomra bízta, hogy....

  3. Protekcióval(!) vendéglátó ipari ellenőr (bizalmi státus, másokról jelent!) legyen önkéntes(?) részvevője a kádári építkezésnek? Mit jelentett, mint ellenőr???? Hogyan értékelte a hatalom a refestől elvárt, rendszeres vállalati jelentéseit??????

  4. 59-től azonnal jött a bakugrás, hogy felkéri a hatalom a közreműködésben, a hozzá hű, marrkszista-cucclista káderképzés szervezésében???? Csak úgy, spontán, mint refest, kérték fel erre, vagy volt valami bújtatott spurijuk????? Javaslatai alapján milyen kádereket képzett a hatalom, s hol vannak ők ma???? MInd eszme-rokon?


Bűzlik ez az ember, nem tehetek róla!

Kényes az orrom, meg tudatlan, tanulatlan vagyok.

Rendpárti belügyérként próbálta eladni magát 94-ben. Le sem köpték. Vagy igen.

Ma hisztériakeltésről beszél ott, ahol szordínóban hatszázezer ember szándékos megsemmisítéséről, azok szobros, „nem mi voltunk” hazugság-emlékművéről vitatkozik, érvel ágál, mind a tisztességes, s ellentettje a gyilkos, a vele, a bizonyíthatóan NEM beszervezettel rokon összes eszmei ivadéka.


Öregember! Szégyelld magad!


Balog Gábor

-csataloo-

2o14.o4.22.