Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A CIVIL SZERVEZETEK BEVONÁSA A MEGOLDÁS

 

 

001--11-.jpg

 

 

A CIVIL SZERVEZETEK BEVONÁSA A MEGOLDÁS


Nehéz futam lesz az önkormányzati választás a valós, a valóban demokratikus ellenzéknek. A széttagoltság akkor is szakadék marad, ha mindenben sikeresek lesznek a helyi indulókról az egyeztetések.

A probléma gyökere abban keresendő, hogy a demokratikus pártok is rengeteget vesztettek vonzerejükből, a társadalom változtatást akaró része nem fogadja el egységesen a három nagy, és a számolható kisebb tömörülést, amik a pártosodás útját választották. Nem ellenségeskedést és viszályt keresve ki kell mondanunk, az MSZP a korrupciós ügyek, a Bajnai-féle Együtt az elvesztegetett idő és a DK a leginkább rá kihegyezett rágalomkampány hatékonysága miatt vált alulértékeltté, együtt is vesztessé.

Mindhárom nagy demokratikus párt rendelkezik egy ma már nem csökkenő, sőt progresszivitásuk mértékével arányosan megtartó-növekvő taglétszám és szimpatizáns bázissal.

Nem célom, nem szándékom a rangsorállítás, ennek kimondása, vagy elhallgatása éppoly magánügy, mint az, hogy hány gyermeket nemzett a nemzetvezető. Rangsorállítás, gondolom, elvbarátaimnál is olyan preferenciákat erősíthet, amik a jelen helyzetben nem a kívánt irányban mozdítják el a gondolkodást.

A megoldást, az újabb bukás előtt, mert illúzióink ne legyenek, bukás jön megint, egy ma a köztudatba bedobott (már tegnap is rég elkésett) DEKLARÁCIÓ adhat.

A színfalak mögötti, engem kiválóan nem érdeklő belső megállapodás alapján a pártok (nagyok-kicsik) villámgyorsan megállapodhatnának a saját százalékos súlyaikról, ebből eredő, de a kisebbek jogát maximálisan toleráló elosztási rendről, az összes beérkező szavazat 5o, azaz ötven százalékának erejéig.

A fennmaradó ötven százalék, ami a DEKLARÁCIÓ lényege! Hivatalosan, együtt, garanciákat is adva kell meghirdetniük, közösen (most, és nem a ma törvényszerűnek látszó bukás után), hogy minden hozzájuk bejelentkező CIVIL SZERVEZET támogatását, tagságaik szavazatát, amennyiben a bejelentkezett szervezet nem antidemokratikus, nem fajgyűlölő, nem irredenta, meg megélhetési-kreálmány (ezek a kritériumok hujjdehamar kiszűrhetők, bizonyíthatók), a beérkezett szavazatok arányában oly módon tolerálják, hogy az adott szervezet helyet kap az újkorményzati, döntéshozói formációkban.

Tele az ország olyanokkal, akik demokraták, de más utat akarnak, mint a pártos rendszer pártjai. Átláthatóságot, tisztességet fasiszta felhangok, meg beállítás nélkül, vitát, ha nagyon szükséges arról, honnan származunk, a nemzetvezető sávosan taktikus kereszténynek tűnő, a csupán zsebrejátszó, lopós nemzetvezér ateizmusa helyett.

Tele az ország a nemzetvezető kisemmizettjeivel, kivéve azt a B-közepet, ami drogból, félelemkeltésből, meg sávos-narancsos hadrafoghatóságából szerzi habonyázás nélkül, mások, tisztességesebbek rovására a megélhetést.

Tele az ország, azokkal, akik éheznek, nélkülöznek, akiknek nincs a felemelkedésre esély, csupán egy ember megalomániája, önhite, öntömjénezése, meg az ehhez megszervezett háttér, a seggnyalást forintra váltók gerinctelenek hada, az azokhoz kapcsolódás.

No itt a vége.

Nem ragozom.

És azt sem, hogy kedvenc, másodlagos preferenciám, egy Bokros-Pusztai méretű hiteles, jobbos alátámasztással dobja be a közösbe a labdát!

Csak azt tudom, hogy a focista nemzetvezető, ha összjáték van a mi oldalunkon, bukik, mint Róma, a Merovingok, a Habsburgok, Vilmos császárral, mint Lenin, és mint az angol negyedik Károly a cromwelli tisztességgel szemben bukott. Még csak lefejezés se lesz, mint Robespierre-nél, mi köze is lenne egy nyál Nyúlbélának a forradalomhoz, csak azért mert egyszer, epigonként, nem is ő volt az első, kimondta, ruszkik haza??


Barátaim, pártosok! Vonjátok be a DEKLARÁCIÓVAL most a hosszú harcba minden elvbarátotok!

Balog Gábor

-csataloo.

2o14.o8.o1.

-az asszony nélküli hét - nagybőjt - első napján.....